Indigó festő workshop Stádler Ágnes quilt- és textilművésszel

Indigó festő workshop Stádler Ágnes quilt- és textilművésszel

A MŰVÉSZRŐL

Stádler Ágnes quilt- és textilművész Instagram: @ agistadler https://www.agnesstadler.com/
Indigó festő workshop Stádler Ágnes quilt- és textilművésszelÁgnes Budapesten született, Havannában nőtt fel, 1996-ban költözött ki családjával Egyesült Államokba és akkor kezdett el komolyabban foglalkozni a textilművészettel. Munkáit a különböző textilek kezelésének, színezési technikájának mély ismerete jellemzi. Patchwork összeállításai eklektikusak és sok esetben ötvözik a kifinomultabb grafikai és a népművészeti elemeket. Úgy alkotásaiban, mint workshopjaiban szívesen játszik az egyedi, szokatlan anyagokkal, textúrákkal és formákkal. Hisz abban, hogy a textil alkotások funkcionalitásuk mellett esztétikailag is gazdagíthatják mindennapjainkat. Jelenleg férjével Oklahomában él, de gyakran látogatja az USA keleti partján élő gyerekeit, unokáját. Szereti megosztani szenvedélyét és az alkotásai mögött rejlő titkokat. Mindehhez nyitott személyisége, kreativitása, társasági és lelki-szellemi értékei szolgálnak hozzáadott értékkel.

A PROGRAMRÓL

– Pénteken bekukkantunk az indigó festés titkaiba és lehetőségeibe, és egy mintakendőn (körülbelül konyharuha nagyságú textil) kezdjük el a Shibori technika első lépéseit. A kendőt későbbiekben több célra is tudod majd használni. Este Ágnes ún. “trunk show”-t, azaz rövid bemutatót tart indigózott anyagokkal készült munkáiból, kötetlen beszélgetés keretében.
– Szombaton indigó csávában Shibori technikával megfestheted a 2023-as nyári sarongodat (ez kb. strand törölköző nagyságú kendő), majd a nap fennmaradó részében kipróbáljuk a bionyomdázást és papír indigó festését is. Az általad mártott papírból absztrakt képet tudsz majd készíteni.
– Vasárnap véglegesítjük az előző napokon elkezdett műveket, hogy büszkén viselhessük, illetve dekorációként használhassuk az alkotásainkat.
A tanfolyam nyelve magyar, de igény szerint angol és spanyol verzió is választható.
A hétvégéről csodálatos – általad megálmodott és elkészített – hordható, vagy falra akasztható textíliákkal távozol, és egy olyan hobbival, amelynek köszönhetően színesebbé tehet majd gardróbodat, vagy környezetedet.

A HELYSZINRŐL

Vendégházunk a révfülöpi magaslaton helyezkedik el, így reggeli kávédat vagy teádat, a teraszon kortyolgatva, kilátásod a Balatonra és a környező hegyekre lesz. A ház mögött pedig a természetvédelmi terület erdeje hívogat egy reggeli sétára vagy kocogásra. Inspirálódhatsz, csendben elvonulhatsz, a természet közelségében megélheted a kreativitásodat. Jókat ehetsz, külön szervezésben meglátogathatod a környező borpincéket, és ha az időjárás is úgy akarja, csobbanhatsz a medencében. Feltöltődve, kipihenve, csodaszép műveiddel térsz majd haza.
Szobáink dupla ágyasak, ha gondolod, hozz társat a festéshez, de ha neki nincs kedve hozzá, akkor a környéken bőven talál kulturális, vagy sport programot.

AZ ÁRAKRÓL

(az adott napi középárfolyamon számolva forintban fizethető) 3 nap, 2 éjszaka 2023 május 12-14, péntek-vasárnap
Szoba: 80 EUR/szoba/éj (1 vagy 2 fő részére) Étkezés: 70 EUR/fő (2 reggeli, 1 ebéd, 2 vacsora) Becsületkasszás hűtőnkben, vendégbaráti áron vehetsz üdítőket, sört, vagy tájjellegű borokat. Workshop: 70 EUR/fő (tartalmazza az indigózáshoz szükséges anyagokat, védő kesztyűt, valamint a minta kendőt, sarongot, a faliképhez szükséges papírt, festéket)

AMIT HOZNOD KELL

Mosolyodat, jó kedvedet, kreativitásodat. Bármilyen kényelmes ruhát, amit nem sajnálsz, ha festékes lesz.

FOGLALÁS MENETE

Kiscsoportos workshop (max. 12fő) Előfoglalásodat tedd meg mielőbb, hogy biztosítsd a helyed.
Kérjük, lépj velünk kapcsolatba mielőbb, a weblapunkon: www.kolosvilla.com vagy e-mailen keresztül: kolosvilla@gmail.com

Egyéb eseményekért látogasd meg naptárunkat. Ha szervezel bármilyen foltos esemény és szeretnéd ha itt megjelenne, kérjük jelezd felénk, itt vagy az info@efoltok.hu címen.

You Might Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük