Koreai Foltvarró Tanfolyam

Koreai Foltvarró Tanfolyam

Koreai Foltvarró Tanfolyam a 2023. tavaszi szemeszterben: 2023. március 6. – június 30. (17 hét).

A kurzuson a koreai hagyományos foltvarrás kultúráját, a bojagi (보자기, e:Koreai Foltvarró Tanfolyam bodzsági) és a jogakbo (조각보, e: dzsogákbo) technikákat mutatjuk be. A koreai foltvarrás eszköz- és anyagtípusainak használatával ismertetjük meg az érdeklődőket, speciális, a témához kapcsolódó koreai munkák dokumentálásával és a saját munkák prezentálásával segítve a résztvevőket. A tradicionális koreai foltvarrás több évszázados múltra tekint vissza. A kurzus keretein belül megismerkedünk a különböző alapanyagokkal és a koreai foltvarrás során használt különféle varrástechnikákkal. A tanfolyamon viselet, öltözék kiegészítőket és textil tárgyakat készítünk a hallgatók tudásszintjéhez mérten.

A csoport: csütörtök, 10:30-12:00 (max. 15 fő)
Oktató: Széles Katalin

B csoport: csütörtök, 13:00-14:30 (max. 15 fő)
Oktató: Széles Katalin

C csoport: szerda, 16:30-18:00 (max. 15 fő)
Oktató: Gold Mariann

D csoport: szombat, 9:00-10:30 (max. 15 fő)
Oktató: Gold Mariann

Regisztrációs időszak: 2023. február 13 – 24.
A jelentkezés alsó korhatára: 15 év
Részvétel: ingyenes

Regisztráció menete:

Amennyiben a regisztrációs űrlap elérhető, a kurzuson még van hely. Az űrlap kitöltésével és elküldésével lehet regisztrálni a kiválasztott csoportba.

Amennyiben a regisztrációs űrlap nem fogad több jelentkezést, az azt jelenti, hogy a kurzus betelt. Pótjelentkezést kizárólag a regisztrácio@koreaikultura.hu email címen fogadunk a regisztrációs időszakban, minden csoportnál maximum 10 főig, ezeket érkezési sorrendben regisztráljuk. Visszamondás esetén értesítjük a várólistán lévő következő személyt.

Mindenkinek, aki sikeresen regisztrált, küldünk ki egy tájékoztató emailt a csoport részleteivel a regisztrációs időszak után, a február 27-i héten.

*A regisztrációs időszakon kívül nem fogadunk el jelentkezést!
**Az órarend megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

A tanfolyamon megismerkedhettek a koreai hagyományos foltvarrás kultúrájával. Lépésről lépésre haladunk a koreai textile anyagok megismerésében, a varrástechnikák elsajátításában a hagyományos foltvarrás típusainak megismertetésével ( bojagi, jogakbo, nubi).
A tanfolyam ingyenes. Szóljatok barátnőknek, ismerősöknek is, szívesen látjuk őket a tanfolyamon.
Jelentkezzetek, hogy szép koreai patchwork alkotásokat készíthessünk együtt.
 
 

Egyéb eseményekért látogasd meg naptárunkat. Ha szervezel bármilyen foltos esemény és szeretnéd ha itt megjelenne, kérjük jelezd felénk, itt vagy az info@efoltok.hu címen.
 

You Might Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük